logoDierenpension Beemte

Sinds 1979....
een vertrouwd adres!
055-3121419
06-11723715

Informatie over gezondheid

call usVoor kattenbezitters

Inentingen

De juiste inentingen zijn altijd zeer belangrijk voor de gezondheid van uw kat, maar ook ten opzichte van de andere katten die in het pension verblijven. Wanneer dieren samenkomen is het nu eenmaal zo dat ziektekiemen zich makkelijker verspreiden. Wij vergelijken het meestal met een klas vol kinderen, als de één begint te snotteren volgt de ander al snel…

Verplichte inentingen voor de kat zijn: Kattenziekte en Niesziekte. Toch blijft het vaccineren van katten een ingewikkeld uit te leggen kwestie. Zelfs als er volledig en volgens de geldende richtlijnen is geënt, kan een kat toch nog (nies)ziekte oplopen. Dit heeft te maken met het feit dat de inenting tegen niesziekte een preventieve werking heeft die echter nooit helemaal voor 100% beschermd.

Het is te vergelijken met de humane griepprik. Het is wel zo dat bij een gevaccineerde kat de verschijnselen van niesziekte milder zijn en deze bij behandeling sneller herstelt dan een niet- gevaccineerde kat. Net als bij de mens is ook bij de kat de weerstand van grote invloed voor het wel of niet ziek worden. Is de kat veel buiten of altijd binnen, leeftijd, stressgevoelig, (medisch) verleden etc.

Wij doen er alles aan om te zorgen dat uw kat een fijne tijd bij ons heeft, echter een tijdelijke verandering van leefomgeving kan bij sommige katten stress veroorzaken met als resultaat een verminderde weerstand. In deze periode zijn katten kwetsbaarder voor besmettelijke aandoeningen of kunnen reeds latent aanwezige problemen tot uiting komen.

Alle inentingen dienen minimaal 10 dagen voor aankomst te zijn gegeven en mogen niet verlopen tijdens het bezoek van uw kat aan ons pension. Het up-to-date vaccinatieboekje dient bij elk pensionbezoek meegebracht te worden. Wij kunnen alleen katten ontvangen die de juiste geldige inentingen hebben gehad. katten die niet tijdig of volledig zijn gevaccineerd, kunnen wij helaas niet plaatsen. Het risico is simpelweg te groot. Raadpleeg uw dierenarts wanneer u nog vragen heeft over de benodigde vaccinaties.

Dierenarts

Het is altijd gewenst om de naam en het telefoonnummer van uw eigen dierenarts aan ons te melden. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij contact opnemen met uw dierenarts.

Bij dierenarts bezoek zullen wij de gemaakte dierenarts- en vervoerskosten bij u in rekening brengen. Deze kosten dienen bij het ophalen van uw kat te worden voldaan. Wij nemen bij medische behandeling van een van onze gasten altijd contact op met de eigenaar of contactpersoon om deze op de hoogte te brengen. Het is daarom dan ook belangrijk dat wij in het bezit zijn van actuele telefoonnummers.

Medicijnen

Indien uw kat medicatie nodig heeft verzoeken wij u voldoende medicijnen mee te geven met duidelijke vermelding van dosering, vermelding van kwaal waarvoor de medicijnen dienen en de bijsluiter. Het toedienen van medicatie zien wij als een serieuze aangelegenheid en zullen er dan ook zorg voor dragen dat deze op de juiste wijze en tijdstippen toegediend worden. Voor tijdrovende medische handelingen zijn wij genoodzaakt een toeslag te berekenen.

Behandelen tegen vlooien, wormen en mijten

Vlooien, mijten en wormen zijn vervelend voor uw kat en heel gemakkelijk over te dragen op andere katten. Wanneer uw kat bij ons in het pension komt logeren is het van belang dat het dier ontwormd is, en vrij van vlooien en mijten gebracht wordt.

Mochten wij onverhoopt toch wormen, vlooien of mijten aantreffen dan zorgen wij voor een juiste behandeling. Door deze aanpak is uw huisdier snel verlost van ongewenste gasten en wordt besmetting bij andere pensiongasten voorkomen. Voor alle medische behandelingen brengen wij extra kosten in rekening. Zie tarieven voor meer informatie.

Castratie en sterilisatie

katers en poezen die (nog) niet geholpen zijn, zijn bij ons in pension ook gewoon van harte welkom. Wel willen wij voor het pensionbezoek hierover graag eerst even overleg zodat wij er rekening mee kunnen houden bij het plannen van de groepsindeling.

Bankgegevens

IBAN: NL96ABNA0489740677

 

Telefoon

055-3121419
06-11723715

Openingstijden

Maandag-Vrijdag:
9:00 - 10:30 / 16:30 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 10:30
Zondag: Gesloten


Designed by BJA