logoDierenpension Beemte

Sinds 1979....
een vertrouwd adres!
055-3121419
06-11723715

Informatie over gezondheid

call usVoor hondenbezitters

Inentingen

De juiste inentingen zijn zeer belangrijk voor de gezondheid van uw hond, maar ook ten opzichte van de andere honden die in het pension verblijven. Wanneer dieren samenkomen is het nu eenmaal zo dat ziektekiemen zich makkelijker verspreiden. Wij vergelijken het meestal met een klas vol kinderen, als de één begint te snotteren volgt de ander al snel.

Verplichte inentingen voor de hond zijn: Hondenziekte, Leverziekte, Parvo, Ziekte van Weil, Para-influenza, HCC (dit is de jaarlijkse cocktail) daarnaast stellen wij de extra inenting tegen Kennelhoest verplicht.

Alle inentingen dienen minimaal 10 dagen voor aankomst te zijn gegeven en mogen niet verlopen tijdens het bezoek van uw hond aan ons pension. Het up-to-date vaccinatieboekje dient bij elk pensionbezoek meegebracht te worden.

Wij kunnen alleen honden ontvangen die de juiste geldige inentingen hebben gehad. Honden die niet tijdig of volledig zijn gevaccineerd, kunnen wij helaas niet plaatsen. Het risico is simpelweg te groot. Raadpleeg uw dierenarts wanneer u nog vragen heeft over de benodigde vaccinaties.

Kennelhoest

De naam “kennelhoest” suggereert dat besmetting alleen plaatsvindt tijdens een verblijf in een kennel, maar dit is een absoluut misverstand. Kennelhoest is een virus en kan dus overal waar honden samenkomen worden doorgegeven. Omdat het virus steeds muteert (verandert) biedt een vaccinatie nooit 100% bescherming, echter de verschijnselen van kennelhoest zijn vaak wat milder bij een gevaccineerde hond.

Dierenarts

Het is altijd gewenst om de naam en het telefoonnummer van uw eigen dierenarts aan ons te melden. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij contact opnemen met uw dierenarts.

Wij zullen de gemaakte dierenarts- en vervoerskosten bij u in rekening brengen. Deze kosten dienen bij het ophalen van uw hond te worden voldaan. Wij nemen bij medische behandeling van een van onze gasten altijd contact op met de eigenaar of contactpersoon om deze op de hoogte te brengen. Het is daarom dan ook belangrijk dat wij in het bezit zijn van actuele telefoonnummers.

Medicijnen

Indien uw hond medicatie nodig heeft verzoeken wij u voldoende medicijnen mee te geven met duidelijke vermelding van dosering, vermelding van kwaal waarvoor de medicijnen dienen en de bijsluiter. Het toedienen van medicatie zien wij als een serieuze aangelegenheid en zullen er dan ook zorg voor dragen dat deze op de juiste wijze en tijdstippen toegediend worden.

Behandelen tegen vlooien, wormen en mijten

Vlooien en wormen zijn vervelend voor uw hond en heel makkelijk over te dragen op andere honden. Wanneer uw hond bij ons in het pension komt logeren is het van belang dat het dier ontwormd is, en vrij van vlooien en mijten gebracht wordt.

Mochten wij onverhoopt toch wormen, vlooien of mijten aantreffen dan zorgen wij voor een juiste behandeling. Door deze aanpak is uw hond snel verlost van ongewenste gasten en wordt besmetting bij andere pensiongasten voorkomen.

Voor alle medische behandelingen brengen wij extra kosten in rekening. Zie tarieven voor meer informatie.

Loopsheid

Een loopse hond brengt altijd veel onrust voor de andere aanwezige honden. Wij willen u dan ook adviseren tijdig maatregelen te nemen om loopsheid te voorkomen tijdens het pension bezoek. Mocht uw hond onverhoopt toch loops worden tijdens het verblijf dan houden wij daar zeker rekening mee.

Castratie en sterilisatie

Reuen en teven die (nog) niet geholpen zijn, zijn bij ons in pension ook gewoon van harte welkom. Graag worden wij hiervan wel op de hoogte gebracht om ongelukjes te voorkomen.

Bankgegevens

IBAN: NL96ABNA0489740677

 

Telefoon

055-3121419
06-11723715

Openingstijden

Maandag-Vrijdag:
9:00 - 10:30 / 16:30 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 10:30
Zondag: Gesloten


Designed by BJA